Hodnocení rajské sezóny kapitola II

 

Druhou kapitolu v knize hodnocení sezóny 2024 věnuji rajčatům masitým. Musím se pochválit za výběr odrůd, opravdu jsem tentokrát svoji sbírku obohatila o parádní kousky.

Na obrázku jsou odrůdy Sofiin Sladký Karamel a Sofiina ohnivá kometa. Rajčata vypadají naprosto skvostně a chutnají skvěle. Taky produkce je slušná. Velmi atraktivní plody ukázala Marsha’s Stf. Beefsteak. Veliká nádhera a vynikající chuť. Obrovský počet plodů vyprodukovala novinka Rebel Stf. Kayleigh Anne. Měla jsem problémy tuto obří rostlinu obtěžkanou hromadou rajčat uvázat tak, aby se výhony nelámaly.

Na záhonku za hospodářskou budovou jsem vysadila řadu italských masitých rajčat. Postávala jsem u nich s úžasem tak často, že jsem si tam přinesla křesílko. Jedna perla vedle druhé. Zářivě červených vetšinou žebrovaných plodů bylo neskutečné množství a jejich hmotnost úctyhodná.

Glacial Zebra, Amber Room, Nelumi, Mystery a Amazing Amnezia jsou barevně velice zajímavé a chuťově delikatesní odrůdy. Všechny se překonávaly v úrodnosti a v odolnosti vůči chorobám i nepřízni počasí.

Pokud bych měla vyzdvihnout jen jednu odrůdu, je to úkol velice težký. Ovšem naprosto nečekaně mě dostata Tatiana’s Heart. Neduživě vypadající rostlina vyprodukovala až neuvěřitené množství obrovských masitých žluto-oranžových srdcí. Je to nezmar, který plodí stále i po tom obrovském přídělu vody. Zařadila jsem ji do katalogu Speciál.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *