Hodnocení rajské sezóny 2024 – kapitola III

Třetí a podlední kapitolu hodnocení rajčatové sezóny 2024 věnuji odrůdám cherry. Přidělila jsem jim tetntokrát celý prostor ve fóliovníku. Na každé straně vegetovala desítka rostlin, které velmi brzy dorostly až do stropu. Zbavila jsem je jen prvních zálístků a pak už měly svobodu. Žádný prales neytvořily, místa měly dostatek. Loni jsem zde pěstovala dvojnásobný počet odrůd. Ǔroda byla tak obrovská, že jsem ani všechna rajčátka nesklidila.

Něco málo jsem vysadila na záhony venkovní. Velmi atraktivně vypadají plody Indigo Pear Drops a Indigo Pear Drops Pink a neurazí ani jejich chuť. Totálním propadákem se ukázala odrůda Marchenangel, plody vypadají a chutnají jako z plastu. Nebyla jsem schopná pozřít ani jediný. Ovšem Marchenglanz ze stejné stáje je nádherné a velmi chutné rajčátko. Atomic Fusion, Brad’s Atomic Grape a Cosmic Purple vypadají jako jednovaječná trojčata. Plody jsou velmi podobné a chutnají skvostně. Zajímavá barva a vynikající chuť zdobí rajčátka Blue Keyes.

Z deseti žlutých a oranžových odrůd nezklamala ani jediná. Oranžová Fontána, Sweet Boy, Sun Belle byly sladké jako ovocné bombóny. Višnička Žlutá ohromila množstvím plodů, příjemnou chutí a především odolností vůči nepřízni počasí a chorobám. Všem ovšem kralovala moje stálice Koťja a to už F5 generace.

Bezkonkurenční byly ovšem hybridy Džur Džur a Gejša. Je radost koukat na nádherně rostlé absolutně zdravé rostliny se záplavou červených a žlutooranžových plodů.

Višnička Černá mě ale ohromila famózní chutí. Vždy, když jsem si utrhla toto rajče, musela jsem se s úžasem zastavit a onu chuť si vychutnat. Rajčátka mají tenkou slupku a mohla by po deštích praskat, je tedy ideální do skleníku. U nás bylo sucho a tak jsem praskání nezaznamenala. Skvěle se předvedla Ambrosia Pink Cherry. Sympatická růžová rajčátka zdobí rostlinu ještě nyní a chuť je dokonalá.

 

2 thoughts on “Hodnocení rajské sezóny 2024 – kapitola III”

    1. Dobrý den, zásadně pěstuji rajčata na dva výhony. Pokud ale vidím, že je rostlina hodně vitální, a to u cherry odrůd někdy bývá, nechám je ještě rozdvojit. Rozepsala jsem se o tom ve článku Dotazy – dva výhony.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *