29. září 2024

 

Počasí mě vyhnalo ze židle a přinutilo začít dělat pořádek ve skleníku. Je plný naplaveného bahna a spousty nahromaděného harampádí. Letos jsem v něm vůbec nic nepěstovala. Sloužil jen na jaře přísadám rajčat a paprik. Velmi se mi osvědčil starý kotel, jehož teplo ochránilo rostlinky před jarními mrazíky.

Začnu do něj stěhovat citrusy. Ty letos vypadají fantasticky. Stromky jsou obsypané plody a některé už podruhé v této sezóně. Radost mi dělají všechny a to taky stromky, které jsem jen ledabyle loni na podzim vykopala ze země a umístila do provizorních nádob. Zůstaly v nich. Slibuji, že jim pořídím slušivé květináče. Úchvatný je pohled na limequat Lyvia. Z utrápené rostliny se za rok vyklubal krasavec a to díky namíchané zemině. Copak já jsem do ní vlastě dala?

Na odrůdě Limone Rosso visí neskutečně obří žluté plody, které Adavo usvědčují z faktu, že název neodpovídá. Tvarově by citrony odpovídaly, ale zrůžovět se jim nechce. Pomerančů vyprodukoval Washington takové množství, že budu muset zvážit nějaké uvázání, jinak se stromek poláme.

Snad se mi do skleníku vejdou hlavně všechny mandarinky. Bylo by příjemné, pokud by ještě tento rok dozrály.

Citrusy jsou moje chlouba a zatím mi je všichni pochválili.

2 thoughts on “29. září 2024”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *