Hodnocení rajské sezóny 2024 kapitola 1

Všechny odrůdy už dozrály, měla jsem možnost ochutnat a tak můžu začít pomalu hodnotit. Začnu odrůdami dwarf.

Pěstovala jsem samozřejmě spoustu novinek, ale zároveň se postupně vracím k těm, které mě oslovily v letech minulých.

Rostliny jsem vysadila již tradičně do hranatých květináčů Polka 30x30cm. Mám už vychytaný způsob uvazování. Z tohoto omylu mě letos trpaslící rychle vyvedli. Rostliny narostly velmi kompaktní, mohutné a šokovalo mě množství nasazených plodů. Loni roztomilá rostlinka Mocha’s Cherry vytvořila obludu s milionem plodů a já jsem kolem ní a dalších čtyř odrůd musela postavit dřevěnou ohrádku. Rostliny se měly o co opřít a rajčátka visela v mohutných vijanech dolů. No vždyť jsem je vydatně živila a zalévala. Dokud byla voda.

Všechna rajčata jsou letos dokonale vychucená a je to zásluha slunečného počasí. Vyhlásit tedy ta nejchutnější je docela problém. Skvěle chutná všech pět odrůd pod názvem Gondwana a každá jinak. Já ujíždím na zelených plodech a tak opět potěšil Peppermint Stripes a novinka Pit Viper.

Pokud bych fakt měla vyzdvihnout jen jednu odrůdu, byla by to Laura’s Bounty.  Poskytla neuvěřitelné množství žluto-oranžových podlouhlých plodů s vynikající chutí.

1 thought on “Hodnocení rajské sezóny 2024 kapitola 1”

  1. Dobré ráno paní Jano, mohu Vás prosím poprosit o zaslání semínek dwarf odrůdy Lauraś Bounty ? Vyzkoušela bych příští rok tuto odrůdu také. Letos se mi vydařilo ze zeleniny úplně všechno. Koupila jsem si loni na podzim k 50. narozeninám polykarbonátový skleník 6×3 m a jsem s ním moc a moc spokojená, už se těším na další zahradnickou sezónu. na Váš popud jsem si koupila citroník a smokvoň. Oba rostou jako z vody, mám z nich radost. Citroník bude rodit příští rok, ale smokvoň už má pěkné plody. Děkuji Vám, že mne inspirujete. S pozdravem Vaše věrná sledovatelka Jana

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *