Derniéra

 

 

Neustálé velmi vysoké teploty a totální absence vody způsobily, že musím pečlivě volit, jaké rostliny budu zalévat. Už jsem najela na ten nejúspornější program a nosím jim každou použitou kapku z kuchyně.

Odnesla to dwarf rajčata v nádobách, která už svoji roli splnila. Úroda byla nadprůměrná a kavalita plodů špičková. Takový průběh počasí velí brzy vysévat a sklidit co možná největší počet rajčat do doby, než tyto extrémní podmínky nastanou. Neskutečná jsou ovšem rajčata na záhonu, která byla neustále mulčována posečenou trávou a půda si tak vlhkost podržela. Nestačím žasnout nad dokonalým zdravotním stavem rostlin a množstvím nádherných skvěle vychucených plodů. Nezalila jsem je ani jedinkrát za sezónu.

Přednost dostaly citrusy, o které bych fakt nerada přišla a že jich mám na zalévání až moc.

2 thoughts on “Derniéra”

  1. U nás je to stejné, rajčata v nádobách už hynou, na záhoně jsou nejlepší a ve skleníku se o vše postaraly svilušky …
    Musím proti nim příští rok něco podniknout 😉

  2. Tak u mě úplně naopak. Na záhoně mi rajčata před měsícem úplně zničily kroupy a když se teď konečně zmátořily, tak začíná plíseň. Zato v květináčích, tam to je radost pohledět 🙂 Přemýšlím, zda nebudu pěstovat převážně v nádobách. I když to zalívání je fakt náročné. To na záhoně v podstatě nebylo potřeba.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *