5. srpen 2024

Dnes je zataženo a z nebe něco spadlo. Dokonce bylo těch kapek několik. Jak vypadá déšť? Už si jen matně vzpomínám. Tráva má do zelené barvy daleko, pod nohama křupe jako seno a usychají už i keře. Velička je kompletně zarostlá bujným rostlinstvem a dominují vzrostlé krásné vrbovky. Vznešenost sama jsou volavky, které si v té rybí polívce vybírají ta nejlepší sousta.

Já nezvládám zalévat rostlinstvo v nádobách a tak pozvolna likviduji dwarf rajčata, která jsem vysévala hodně brzy a s úrodou jsem velmi spokojená. Letos se tyto odrůdy doslova pod množstvím plodů prohýbaly a musela jsem jim postavit ohrádku.

Špatně jsou na tom borůvky, které zřejmě uschly.

Dostatek vody jsem se snažila poskytnout fíkovníkům. Hardy Chicago – prý název nesouhlasí – v textilním květináči nasadil velmi slušnou brebu a už jsme ji snědli. Krásný je i roční řízek právě z této rostliny. Ukázal brebu a je obsypamý main cropem. Radost mám z toho, že zakoupený kolek fíkovníku Panache se krásně obalil do listů a vytlačil docela dost plodíků. Jsou malé, ale dozrát mohou ve skleníku. Nádherné jsou dvě rostlinky odrůdy “ Veronika“. Mám z nich velikou radost, protože jak chodím kolem mateřské rostliny, nestačím žasnout nad množstvím obřích fíků a jejich úžasnou chutí.

3 thoughts on “5. srpen 2024”

  1. Krásná den, prosím o radu jak na ty krásné plody fíků. Má brown turkey v květináči , a zálivka nyní 2x denně dle teploty. Nevím jak přihnojovat a čím, našla jsem proti chůdné názory a jak zimujete. Jsem Vysočina a máme skleník. Přeji hodně úspěchů.
    Děkuji.

    1. Dobrý den, fíkovník v nádobě potřebuje hodně vody a tu dáváte. Taky je potřeba hnojit. Já to moc neřeším a přihnojuji spolu s rajčaty vším možným a dostupným. Zimuji spolu s citrusy, ale loni jsem fíkovníky nechala během zimy ve skleníku a zvládly to perfektně. Ten mix semínek Vám pošlu, napište mi do mailu nebo na messenger adresu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *