Purple Smudge Gold

 

O pěstování papriky Purple Smudge Gold jsem se pokoušela už loni, ale mšice mi rostlinky zlikvidovaly už v raném stadiu. Moje chyba. Nevšimla jsem si jejich útoku včas. Letos jsem své chyby napravila a mám dvě nádherné rostliny.

Obě dvě rostou v kyblíku o objemu necelých 10l a vypadají velmi spokojeně. Já už méně, protože uzalévat rostlinstvo v nádobách na našem pekelně vyhřátém dvoře je v současném suchu a vedru nad moje fyzické síly. Spotřeba vody pro papriky a vinného střiku pro mě je tedy až znepokojivě obrovská. Vláha nám jde ovšem k duhu a taky do zálivky neustále přidávám nějakou tu výživnou dobrotu.

Rostliny jsou výstavní a odměnily se mi slušným počtem luxusních plodů. Chuť je velmi příjemná.

3 thoughts on “Purple Smudge Gold”

  1. Jani nádherné, jakou výživu používáte na papriky? Stejné postřiky, které používáte na rajčata? Nebo máte na mysli klasické probiotika weiki. Mohu postřiky používat třebas i na ovocné stromy? Jabloň mi něco napadá, a tak se nějak kroutí a má na listech fleky. Mšice tam nevidím. Děkuji za odpověď.

    1. Používám stejná hnojiva i postřiky na všechno rostlistvo, třeba i na révu. Probiotika WEIKI používám hodně, ale většinou nechám vykvasit zbytky z kuchyně ve kvasném hrnci a kouskem žitného chleba.

      1. Skvělé, to zkusím, dělám si kváskový chléb, a to mne opravdu nenapadlo vykvasit i zbytky z kuchyně. Mám všechny možné jíchy a od kamarádky statkářky všechny možné hnoje a hlínu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *