Gondwana

 

Dwarf odrůdy s názvem Godwana jsou letošní novinkou. Objednala jsem všech pět možných variant. Keřík G. Lightning mi fatálně zlomil vítr a plody už neměly šanci dozrát. Mám ještě jenu rostlinu, ale je hodně maliná, no uvidíme. G. Lawa se nemá ke zrání, ale umístila jsem ji pod modřín, takže je ve stínu.

Rostliny jsou to velmi kompaktní a je potřeba kuruny malinko prosvětlit. Plodů je hodně a je potřeba velmi pečlivého uvazování. Už se mi několik výhonů pod tíhou plodů ulomilo.

Rajčátka jsou to nádherná a každé má jinou barvu. Jsou pevnější konzistence  a to se mi líbí. Nesnáším blátivá rajčata s tenkou slupkou. G. Moon má chuť ovocnou a je velmi osvěžující. G. Rose chutná velmi výrazně, je kyselkavé a pikantní. G. Thunder má zvláštní kořeněnou temnou chuť. Dokonale se doplňují a patří k těm nejchutnějším rajčatům ze všech mnou doposud pěstovaných trpaslíků.

1 thought on “Gondwana”

  1. Aj ja som z nich nadšená, bohato rodiam stále ešte kvitnú, Gondw. Lava najdlhšie. Myslím, že sú najchutnejšie dwarfy, čo som doteraz pestovala. Vývoj ide dopredu- obyčajne indigo prefarbené odrody nebývali až tak chuťovo výrazné. Aj slizniaci ich v daždivom počasí vyhľadávali- musela somkaždý večer a nadránom zberať.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *