REYCHELA Sweet Pepper

 

Semínka odrůdy Reychela jsem vysela v první vlně a to první týden v prosinci. Seminko jsem opět umístila do sadbovací kostky a po vyklíčení jsem kostičku s rostlinkou vložila do květináčku se zeminou.

Sazenička velmi brzy přerostla svoje kolegyně a i nyní je nejvyšší. Mimořádnou pozornost jsem letos věnovala mšicím a likvidovala je už v zárodku. Vyplatilo se to.

Plody jsou zpočátku velmi tvavě fialové až černé. Se zráním barva přechází do zelené a tou finální je nádherně zářivá oranžová. Na rostlinu s takovými plody je radost pohledět.

Už jsem zralé papriky sklidila, abych rostlině poskytla čas pro odpočinek před druhou vlnou. Snad budou uvnitř nějaká semínka.

5 thoughts on “REYCHELA Sweet Pepper”

    1. No každý den jsem rostliny velmi pečlivě prohlížela a štětečkem namočeným ve vodě s kapkou oleje jsem každou objevenou mšici sebrala. Nedala jsem jim možnost, aby se mohly množit. Za svoji snahu jsem byla odměněná a papriky jsou letos bez mšic. Stačilo uhlídat malé rostlinky doma za oknem.

  1. Dobrý den, papriky pěstuji jenom ve skleníku, protože venku mi nejdou, jsme severní údolí pod Doupovskými horami…u rajčat vím, že pokud nejsou hybridní, tak si můžu další roky pěstovat ze semínek, ale u paprik, pokud jsou pěstované takto blízko sebe, to prý nejde, protože se zprcnou mezi sebou a další rok mohou být úplně jiné…je to pravda, nebo máte jinou zkušenost? Děkuji moc za radu a přeji krásný den

    1. Dobrý den, já papriky pěstuji pouze v nádobách a ty mám umístěné daleko od sebe, abych zabránila křížení. Ale rostliny mi začínají plodit už při brzkém pobytu ve skleníku, takže první plody jsou jistota. Vždy mi zatím vyrostlo to, s čím jsem počítala. Občas se i mezi semínky ze zahraničí objeví kříženec.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *