Při výsevu jsem zjistila, že mám k dispozici spoustu italských odrůd a tak jsem naplánovala, že z nich letos setavím sadu semínek. Tedy pokud příroda dovolí a něco se urodí. Našla jsem Datterino Nero, Datterino Giallo a Datterino. K tomu nějaká masitá žebrovaná rajčata jako kupříkladu Red Pear Abruzzese nebo Fragola della Garfagnana.
Tento mix by se mohl jmenovat Na zpracování. Cherry odrůdy se dají skvěle usušit a z masitých kousků je skvělý kečup, passata nebo sugo.
Novinkou je odrůda Pizzeria s plody o něco vetšími, než bývá obvyklé u cherry rajčátek. Dnes jsem rostlinku přesadila do většího květináče a je velmi povedená. Brzy pokvete a zřejmě ji umístím na VIP záhonek na dvoře, nechť předvede, co umí.
Už se těším na semínka .-)