31. březen 2024

Přesazování. To je pro mě momentálně nekonečný příběh.

Výsev je v pohodě a první pikýrování rovněž. Někdy bych si přála, aby mi ta rajčata tak rychle nerostla. Dwarfy vyseté jako první už obsadily všechny hranaté květináče. Hotovo už mám i v případě šesti indeterminantních cherry odrůd. Ty už jsem umístila do fóliovníku a vypadá to, že už jim větší květináč přidělěn nebude. Loni měla tato rajčata k dispozici obrovské bílé nopáky. No doba se mění.

Mám plán přesadit denně minimálně 20 rostlin. Dnes jsem to se třemi kusy ani zdaleka nesplnila. Dochází mi kelímky od jogurtů všech velikostí a spotřeba substrátu je děsivá. Měla jsem zásobu sušených banánových slupek, slupek z mandarinek a pomeranců a vaječných skořápek. Všechny tyto komodity jsem rozmělnila, přidala svoje housenčí hnojivo a přimíchala do substrátu. Ten pak nádherně voněl mandarinkami.

Při pohledu na truhlíky zaplněné tísnícími se rajčaty mě jímá zmar a beznaděj. Všechny odrůdy jsou ale pro mě důležité a tak v sobě musím najít nějaký rezervní zdroj energie. Je veliká škoda, že se nemůžu připojit na ty fotovoltaické panely na střeše.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *