27. únor 2024

 

Neobvykle teplý únor dělá s paprikami divy. Dnes by měl teploměr dokonce naměřit až 18°C. No u nás pod Javořinou možná ne, ale ve vinohradě v Blatnici se to může stát.

Rostliny jsou ve skleníku a ráno si užívaly teplotu 8°C. Během dne vystoupá určitě přes třicet. Rostliny vyseté v prosinci bohatě kvetou. U odrůdy Laylak jsem vylomila korunní kvítek a ještě tři další, v každém novém rozvětvení jeden. Kytka bude vysoká s tlustým stonkem a bohatou korunou. Přesně tak se mi to líbí. Momentálně vegetuje ve 2l květináči, ale dnes dorazí substrát a nastane přesazování. Ještě zřejmě nikoli do finální nádoby, ale použiji 5l kyblík. Kořenový bal je krásně kompaktní a tak by se akce mohla obejít bez poškození kořínků.

Generace vysetá v lednu vypadá nadějně a to i navzdory tomu, že od února už rostlinám nepřisvětluji. Laylak je odrůda ukrajinská a Titan ruská. Nemají mezi sebou žádné spory a společně si užívají slunečné počasí a pobyt ve skleníku. Ještě jsem vysela i třetí řadu. Budu pečlivě pozorovat rozdíly a to hlavně v produkci.

Papriky velmi ožily po zálivce mým fermentovaným čajem ze zbytků zeleniny.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *