20. únor 2024

24 dwarf rajčátek roste v kyblíkách od jogurtu o objemu 1l. No a tak malinko experimentuji. Vystavuji je rozdílným podmínkám a snažím se vysledovat, které jim vyhovují nejvíce.

Osm rostlin vynáším na venkovní okenní parapet vždy, když je šance, že alespoň na chvilku vysvitne sluníčko.  Druhá osmička sídlí ve foliovníku u jižní zdi a pokud nehlásí noční mrazy, nestěhuji je domů. Poslední část rozmazluji pobytem na vnitřním parapetu v chladné místnosti. Zatím moc veliké rozdíly nepozoruji, pokus je na nějaké solidní vyhodnocení příliš krátký. Rajčata umístěná v interiéru rychleji vysychají a potřebují tedy častější zálivku.

Už se mi zakuklily všechny housenky, kukly jsou rozebrány a líhnou se krásní motýli. Radost dělají především dětem. Já už tedy nemám zdroj u rostlin velmi oblíbeného hnojiva. Musím najít nějakou náhradu.

2 thoughts on “20. únor 2024”

  1. Tak na tento váš pokus jsem hodně zvědavá. Těším se až budete sdílet výsledky. Často se držíme takových nějakých všeobecných rad a přitom pak zjistíme že to může fungovat jinak lépe.
    Já je dala asi před týdnem do nedodělané zimní zahrady kde je přes noc kolem 6 stupňů a přes den, když nesvítí slunce, tak to nad 15 nejde. Zatím jsou mě přijde, že jsou z toho holky trochu překvapený a přemýšlej jestli dál růst a nebo počkat na teplo :)))

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *