1. únor 2024

Nějak ten čas rychle letí. Nedávno jsem si přála, aby už byly pryč Vánoce a on nám začal únor. Den je o něco delší, sluníčko opisuje vyšší dráhu a svítí častěji.

V zimovišti citrusů je kosa a bude nějakou dobu trvat, než se budova zahřeje. Střechu budou zdobit fotovoltaické panely na ohřev vody. Moc bych si chtěla z oné místnosti vytvořit tropickou zahradu pro motýly. To mi zcela jistě neprojde 🙁

Na citrusových stromcích stále visí spousta plodů. Včera jsem utrhla veliký citron a byl vynikající a hlavně hodně šťavnatý. Začnu rostliny postupně probouzet a velmi nutný je střih. Nechci žádná košťata, líbí se mi kompaktní koruny. Po ostříhání grepu mi zbyla hromádka větviček a v tu chvíli mi něco docvaklo. Pracně sháním živné rostliny pro housenky motýlů a zrovna pro mého oblíbeného Šarlatového mormona jsou živnou rostlinou citrusy. Takže žádné střihání do doby, než seženu kukly tohoto krasavce. Pak ještě budu doufat, že se nějaký pár sobě zalíbí natolik, že mi poskytne oplodněná vajíčka.

No na spřádání plánů jsem přeborník 🙂

2 thoughts on “1. únor 2024”

  1. Dobrý den,
    jak dopadl loňský výsev pórku (nebo cibule?) do spirály? Byly výsledky lepší než klasický výsev? Budete ho i přes pracnost opakovat?

  2. Výsev do spirály mě nadchnul. Je to tedy malinko pracnější záležitost, ale přesazování na záhon je brnkačka. Každá rostlinka je samostatná, krásně lze ze spirály vybrat a bez poškození kořínků zasadit.
    Manžel ledabyle pohodil semínka přímo na záhon a pórky jsme měli stejné 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *