28. leden 2024

Neustále odpovídám na dotazy, do čeho vysévám semínka rajčat a paprik a do čeho následně přesazuji.

Používám kokosový substrát s Trichodermou. Kostku zaleju 3l vody a vznikne 11l substrátu. Na první kostku jsem použila zeleninový vývar. Semínka klíčí velmi rychle, po baráku mi nelítají smutnice a sazeničky krásně rostou.

Papriky i rajčata rostou jako z vody, i když jim ji dávkuji jen velmi střídmě. Dnes jsem dwarfy pohnojila. Použila jsem roztok Algahuminu a přidala mikroprvky. Bude potřeba je co nevidět přesadit do většího objemu. Mám litrové kyblíčky od jogurtu, všechny stejné 🙂

Kokos tedy už nebude stačit. Tak jsem koukla na kompost, odházela hromadu listí a jehličí a do koleček jsem něco málo prosila přes už hodně rezavé síto. No bude tam i železo. Kompost je velmi kvalitní, zrál tentokráte o rok déle. Smíchám tedy kokos, kompost a housenčí hnojivo. Mám taky spoustu nasušených vaječných skořápek, tak je nadrtím a přidám jako provzdušňovací element, nikoli jako zdroj vápníku. Ten dodám mramorovou drtí. Nemám vermikulut, ale objednám. Taky by se hodila trocha říčního písku. Dojdu kouknout na schody k řece, třeba tam nějaký bude.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *