28. prosinec 2023

 

Každý den v prozatím krátkém životě mých paprik znamená veliký pokrok. Ani během několika dní mojí nepřítomnosti nepřišly k újmě. Bylo vypnuté topení a nesvítila jsem jim. Takže zima a jen denní světlo je naopak zocelily. Všechny sazeničky už mají druhý pár pravých listů a nejaktivnější odrůda Iko Iko Yellow už tvoří dokonce třetí.

Rostlinky rostou v kokosovém substrátu a už by si zasloužily nějakou výživu. Můj luxusní zeleninový vývar, kterým jsem kokos zalila, je fajn, ale už nemusí stačit. Tak jsem se rozhodla použít prostředek pro růst paprik Jungle Garden G2, který ovšem nemá dusíkatou složku. Tu už jsem vypotřebovala. Tak jsem sáhla po lahvi Fish-Mix. Pečlivě jsem namíchala hnojivo v tom správném poměru a sazeničky zalila. Vydatně!

Dnes bude opět velmi slunečný den a papriky už jsou venku z nočního pobytu v boxu a chytají první paprsky těsně pod střešním oknem.

Každé ráno musím z boxu vystěhovat motýly, moc se jim tam líbí a každý večer si najdou škvírku, kterou se mi tam nastěhují.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *