10. prosinec 2023

 

Venku hustě sněží, moje okno v podkroví je zapadané a v pokoji je tma. Potřebuji lampičku. Tak jsem vyhrabala jednu ze svých grow zářivek. Má klips a tak se dá elegantně připevnit ke stolu.

Papriku ve výsevní kostičce jsem vložila do pěstební kostky. Včil už to bude fofr 🙂 Abych světlo maximálně využila, tak jsem vysela dalších šest odrůd. Bude jich tedy celkem devět a to mi pro velmi ranou sklizeň bude stačit. Zbylé papriky budu vysévat v lednu.

Kombinace výsevní a pěstební kostky se mi loni osvědčila. Violet Sparkle rostla a plodila jako divá.

3 thoughts on “10. prosinec 2023”

  1. Dobrý den, se čtrnáctidenním odstupem bych chtěla kopírovat Váš postup, jsem ráda, že průběžně vkládáte informace a fotografie jak se paprikám daří. Mohu použít semínka ze sady papriky a Dwarf 23? A ještě dotaz na svícení, mám stejné světlo, necháváte svítit celých 24 hodin? A pak ještě zda budete používat i HGA pyramidy, ty už jsem nekoupila. IM

  2. Zdravím!
    Klidně použijte papriky z té sady, taky jsem vysela třeba BLOT. Svítím tak, aby rostliny měly světlo 12 hodin denné a zvolila jsem dobu od sedmi ráno do sedmi večer. Celkem tedy momentálně svítím zhruba pět hodin. Rostliny jsou ale těsně u střešního okna a přirozeného světla mají dostatek. Pyramidy už letos používat nebudu, pouze ty dvě, co mi zbyly z loňska. Kostky normálně zahrabu do nádoby se substrátem. Ovšem rajče i paprika pěstované v pyramidě rostly a plodily neskutečně.

    1. Ona ta investice do pyramid je velká, v Polsku vyjdou laciněji, tak si rozmyslím, zda si jich pár nekoupit. Papriky mi nejdou, jsou pro mne v sezóně 24 výzva, tak budu ráda, pokud občas napíšete, co s nimi provádíte dál ..Dnes jsem těch pět odrůd zasela. Hezký adventní čas Vám přeji.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *