1. prosinec 2023

 

Máme prosinec. Venku dnes bylo nevlídno a na střešní okno mého podkrovního pokoje padal mrznoucí déšť. Ovšem uvnitř panovala nálada přímo tropická.

Housenky s neustále obřím apetitem labužnicky chroustají stále svěží větvičky bobkovišně a hezky rostou. Neuvěřitelně tlusté housenky Lišaje smrtihlava se už konečně rozhodly zakuklit a zahrabaly se do země. Nikdy nezapomenu na jejich žravost. Nestíhali jsme shánět ptačí zob. Po dlouhé době už se kuklí taky nádherná Rotschildia inca a já tak mohu obdivovat perfektní hedvábné kokony. Ty jsou tmavší než u Martináče hedvábného.

Dnes se vylíhla spousta nových motýlů. Dva tropičtí krasavci Caligo memnon, kterým chutná moje slaďoučké kaki. Můry Hnědopáska pistáciová vypadají jako malé stíhačky. Jsou to noční motýli a v noci dělají docela šrumec. Musím přes ně přehodit deku, jink bych se nevyspala.

Africká můra Holocerina angulata má dokonalé mimikry a je to veliká vzácnost. Jsem potěšená, že mi bylo dopřáno to potěšení obdivovat tak nádherný výtvor přírody. Mám čtyři krásné holky a netrpělivě čekáme na nějakého akčního samečka. Ještě zbývají tři pokusy. Pokud by se náhodou podařilo odchovat potomky, byla bych v balíku 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *