26. listopad 2023

Byla jsem skoro týden u dcery. Ono zvládnout tři hodně aktivní děti v klidu je někdy nad lidské síly. Tak jsem byla požádána o pomoc. No a holka moje chytla covid a ten virus ji totálně vyřídil. Je toho momentálně celá Praha. Nemocné jsou děti ve školkách, školách a většina dospělých. Nijak se to neřeší, společnost má jiné problémy. S dětmi jsem to zvládla a dokonce jsem nezapleštila Charlieho, což je sice krásný, ale neskutečně neukázněný pes. Včera slavil jeden rok od narození a byla veliká oslava i se psím dortem. Ten covid jsem chytla jako poslední účastník a dovezla ho jako dárek domů. Včerami tedy vůbec nebylo dobře, ale moje domácí medicína to zvládne.

Doma mě čekala sposta vylíhnutých a hodně hladových housenek a taky nějací motýli. Radost mi udělala naditá obálka se semínky pro příští sezónu. Kupodivu jsem to zvládla nepřehnat a počet objednaných odrůd udržet v přijatelných mezích. Ovšem opět jsem vyhmátla skutečné skvosty. Tentokrát jsem se ale mnohem více soustředila na papriky. Vybrala jsem odrůdy naprosto dechberoucí.

Každým rokem už mívám nějaká semínka paprik vysetá. Moje tradiční datum je 22.11. Pokusím se  tentokrát udržet semínka do ledna v sáčcích. Ovšem nevím, nevím 🙂

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *