3. říjen 2023

 

Včera jsem se konečně přemluvila a začala s likvidací odplozených rostlin rajčat. Ony sice díky luxusnímu slunečnému a teplému počasí chytly druhý dech, vršky jsou zelené a zdravé, ale je to už k ničemu. A mě už v tuto dobu rajčata nebaví, stačilo. Kdybych jim v průběhu sezóny neukončila poměrně brzy růst, mohla být úroda ještě větší. Ale k čemu by mi to bylo? Nepotřebuji plné bedničky rajčat, nebaví mě je zpracovávat. Je ale fakt, že bych je mohla za něco vyměnit, třeba za vajíčka. Ale vajíčka jsem včera vyhandlovala za plody Asiminy a těch mám fakt hromadu.

Tož jsem obrala poslední rajčata na sušení a musím konstatovat, že ta se letos hodně povedla. Perlily všechny odrůdy, ale hlavní roli měly Santa Cruz Cada a Vikusja. Už jsem doručila svoje prémiová naložená sušená rajčata své nové odběratelce do Prahy a dala jsem si záležet. Snad se stanou součástí nějakých skvostných pokrmů. Vyhlášené jsou snídaně. Dnes v noci jsem dostala naprosto geniální nápad, jak je ještě vylepšit. Pokud to tedy je ještě možné.

Pěstovat odrůdy na sušení, rajčata sušit a ladit olejový nálev mě baví hodně. Ovšem lahvičku kečupu nemám letos ani jednu. Asi si nějaký kvalitní koupím 🙂 Nebo vyměním.

3 thoughts on “3. říjen 2023”

  1. Hele teta, tak já sem začnu nakukovat a tu prakticky ticho 🙁 A že nevíš, co jsem si ve středu přivezla z Prahy? Covida! Od neděle ležím, dnes je to už ale celkem OK, průběh nijak hrozný, pod paralenem to i rychle přešlo(už jen odchrchlávám) akorát mě to teda fest nasr…protože se snažím sportovat, jsem pořád venku, dokonce i trochu otužuju…a prd, covid na tohle vůbec nehraje, ti povim 🙁 Takže malá rada…nejezdi tam! 😉

  2. No tak my jsme byli v Praze na oslavě narozenin vnoučat a oba jsme lehli. Jen máti je v úplném pořádku. Asi má nejlepší imunitu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *