5. září 2023

 

Letošní průběh počasí si neskutečně užívají moje citrusy. Jsou úplně nadšené z vysokých teplot, spousty sluníčka  a oceňují především dostatek vláhy. Já je totiž během léta zanedbávám a květináče velmi často vyschnou. Teprve nyní, kdy se blíží ke konci rajčatová sezóna, mám čas zaostřit zrak i na tyto moje krasavce. A že jim to letos velice sluší.

Na většině z nich pozvolna dozrávají loňské plody, přítomna je spousta plodíků letošních a zároveň květy. Stromečky, které po nepovedeném zimování vypadaly na jaře tragicky, jsem přesadila do velikých květináčů a použitý substrát byl „co zahrada dala“. Dokonce jsem ze schodů vedoucích k vodě pečlivě seškrábla nános písku, který donesla jarní veliká voda. Použila jsem spoustu jehličí, něco málo pilin, uleželou zapařenou trávu a trochu kompostu. Reakce na tuto podivnou směsku je fantastická.

Limequat Lyvia nevypadal vůbec hezky, všechny listy měl žluté a tvářil se naštvaně. No a dnes je z něj nádherná rostlina obalená podlouhlými citrónky a spoustou květů. Jen mi ty kvítky někdo ukusuje. Musím si na toho výtečníka posvítit.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *