Purple Heartthrob dwarf

Neskutečně krásná jsou srdíčka Purple Heartthrob. Rostlina je tak hustá, že jsem je objevila až poměrně pozdě, byla už veliká a mně překvapil jejich počet. Rostlina je vysoká zhruba 70cm a plody poměrně hmotné, některé dosáhly až na 200g. Jejich barva mě okouzlila. Srdce jsou velmi masitá a krásná i na řezu. Chuť je skvělá, nic přehnaně sladkého, malinko pikantní, lehce kořeněná a přitom velmi osvěžující. Semínek je dostatečné množství.

Jedna z nejkrásnějších odrůd, které jsem kdy pěstovala. Choroby jsem nezaznamenala. Listy jsem neodstranila žádné, jsou stále krásně zelené a svěží. Květináč s rostlinou je umístěný pod převisem střechy.

 

2 thoughts on “Purple Heartthrob dwarf”

  1. Tento rok som sa zachovala podobne a 3 dwarfy sú na záhone, nie v črepníku.Nemaju moc Slnka, takže si ešte dávajú na čas s plodmi, ale uvidíme… Opravujem svoj predchádzajúci názor a zistila som, že v nádobách sa už proces plodenia pomaly rozbehol. Kangaraw Paw Green, Orange Tree, Perth pride, Hofmans rentita, Pertsevidnyi Polosatyiuz jedou. Blau Zimmertomate od Evky zase kvitne ako besne.
    Zase som chorá, tak mam čas sa venovať koníčkom z postele…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *