Minusinsk Bulls Heart Yellow

 

Minusinské Býčí srdce žluté mě nadchlo. Rostlina si libuje na zadním slunečném záhonu s vysokou vrstvou mulče a je to obr. Všechno na tom rajčeti je tak nějak obrovské. Pěstuji na dva výhony a rostlině jsem ukončila růst ve chvíli, kdy mi předvedla pět vijanů s plody dinosauří velikosti. Musela jsem si dát velmi záležet, aby se mi nezbortila bambusová mříž. Přiště vyrobím pro tato sibiřská rajčata konstrukci ocelovou. Každý vijan jsem velmi pečlivě uvázala, díky tomu se nezalomil a plody jsou nádherná umělecká díla. Po deštích praskala jen výjimečně a praskliny jsou jen jako vlásek.

Srdce jsou velmi hmotná, nejmenší váží 300g. Dužina je hodně masitá a nejsou v ní téměř žádná semínka. Chuť je navzdory obdrženému množství vody docela koncentrovaně ovocná, spíše sladší s jemnými ananasovými a citrusovými tóny.

Já jsem z tototo sibiřského srdce nadšená. Odrůdu zařadím do balíčku Minusinsk a asi taky mezi srdce. Pokud bude chtít někdo oba dva, mám spoustu náhradníků.

4 thoughts on “Minusinsk Bulls Heart Yellow”

  1. Dobrý den … moc bych si přála semínka tohohle krasavce..pokud budete mít ..nebo poradit kde se dají koupit.
    děkuji Sládková Renata

  2. Dobrý den, taky bych byla vděčná za semínka, ale zřejmě jediná možnost zachování odrůdy bude nechat zakořenit výhonky a pokusit se přezimovat je. Teoreticky bych měla zájem taky o malou sazenici.
    Děkuji, Ela.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *