8. srpen 2023

 

Dnes jsem po probuzení zaznamenala něco, o čem jsem si myslela, že už neexistuje. Do nového dne mě přivítala modrá obloha a svítící sluníčko. Snad nám to  chvilku vydrží. Včera jsem byla v lékárně, máti došly léky. Chtěla jsem pro sebe nějaká antidešťová antidepresiva, ale prý jsou vyprodaná 🙂 Ovšem děvčata byla naprosto unešená z chuti rajčátek Boar’s Tooth, která jsem jim přinesla na ochutnání.

Na záhonku začínají dozrávat rajčata na sušení a nemají kupodivu vůbec žádné praskliny. Odrůdy Montekino a Niagara jsou ve zrání malinko pozadu a Santa Cruz Cada stále zelený.

Letos jsem se vrátila k pěstování některých ruských odrůd, potřebovala jsem doplnit zásobu čerstvých semínek. Růžová srdce Dagestanskij jsou neodolatelně krásná, na rostlině je jich mnoho a nepraskají. Vyhrabala jsem poslední a už docela letité semínko Anny Russian a ono to vyšlo. Rostlina je krásná, zdravá, srdíčka nádherná a opět bez prasklin. V tomto velmi nepříznivém počasí si ruské odrůdy drží velmi vysoký kredit a já se vůbec nedivím, že je o semínka neustále veliký zájem.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *