3. srpen 2023

 

Jsem totálně nevyspaná a ráno jsem se bála podívat na dvůr. V noci totiž řádil šílený vichr a na našem dvoře si to užil, točil se dokola. Opět jsem si uvědomila užitečnost velikého žlutého slunečníku, jehož roztažení zabránilo tomu, aby mě běsnící živel vyfoukal z postele.

Foukalo už odpoledne, tak jsem naštěstí provedla protivětrná opatření a uvázala vše, co mi připadalo rizikové. Takže až na jeden převrácený květináč s dwarf rajčetem je vše v pořádku. Na dvou obrovských dozrálých fících jsme si včera pochutnali a ostatní na rostlině naštěstí drží. Ještě jsem nezažila, že by mi na sto procent dozrála breba a pokusím se totéž provést s násadou hlavní. Už jsem konečně pochopila jak na fíkovníky v nádobách. Jde ovšem o disciplínu docela náročnou.

Přežila i všechna rajčata a to i takový tenký komár, jako je ruská odrůda La Mur F1. Excelentní chuť těchto zářivě oranžových rajčátek je pro ostatní cherry odrůdy jen těžko dostižitelná. Velikou radost mi děla srdíčko Long Tall Sally, které moc hezky vypadá a rostlina se vytáhla počtem plodů.

Předevčírem celodenní déšť a dnes v noci uragán. Tak doufám, že už bude chvilku klid. Rostliny ve fóliovníku si užívají pohodičku.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *