27. srpen 2023

Především se tento výrobek nesmí používat při nepřízni počasí, jako je déšť a vítr. Takové poměrně důrazné upozornění stojí v návodu na používání mého nového zahradního pavilonu s moskytiérou. Vybrala jsem si jeden z nejlevnějších, protože mi vyhovovaly rozměry 2,5 x 2,5m. Mohla jsem svoje motylárium umístit mezi skleník a fóliovník a lze se k nim tak s menšími problémy dostat.

Včera se přes nás přehnaly dvě velmi slušné bouřky. Tu odpolední provázel vichr a takové množství vody, že nestíhala obecní kanalizace a její obsah se nám naopak vyléval na dvůr. Rovněž naše soukromá letitá kanalizace byla už ucpaná a tak manžel strávil sobotu s hlavou zabořenou kanálech. Hasiči nestíhali.

Druhá bouřka nás poctila návštěvou v noci, vyplavila mi noclehárnu a já jsem se tedy moc nevyspala, ale nevyměkla jsem 🙂 Dospala jsem pod otevřeným slunečníkem, voda na zemi mi nevadí, lépe se mi ve vlhku dýchá.

Motylárium tuto zatěžkávací zkoušku přežilo. Uvázala jsem ho mimo jiné ke dvěma statným stromům. Intenzívně pracuji na jeho vybavení. Koupila jsem spoustu kytek a plastové jezírko. Až mě přestane bolet zřejmě nalomené žebro, tak ho zakopu ( jezírko).  Nakonec ono se mi líbí i takto vyvýšené. Obložila bych ho kamením. Motýlům se uvnitř líbí, je tam krásně vzdušno, ve skleníku bylo peklo a navíc neustále naráželi do polykarbonátu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *