Pěstování rajčat je moje veliké hobby. Baví mě je vysévat, pěstovat přísadu, vysazovat rostliny do nádob nebo na záhony. V období zralosti se kochám jejich krásou , pozoruji, jak mění barvy a porovnávám jednotlivé chutě. Od okamžiku, kdy začínají dozrávat hromadně, upadám do zpracovatelské deprese.
Nijak neholduji postávání u sporáku a míchání hmoty na kečup či protlak. Většinu rajčat usuším nebo zmrazím.
Momentálně vybírám z plodů semínka a tak mám neustále plný hrnec vykuchaných rajčat. Včera jsem je rozvařila, nechala přes noc odpočívat, dnes znovu povařila a mixla tyčákem. Rozhodla jsem se upéct pizzu. Tak jsem hmotu osolila, přidala ocet, česnek a čerstvé oregano. Chutnalo to božsky díky dokonale vychuceným sluníčkovým rajským plodům.
Všichni milujeme mangold, který většinou připravuji jako špenát. Vyzkoušela jsem do něj přidat zeleně plodící rajčátka Moon Stone. Sklidila jsem velikou pochvalu. Spolu s bramborovými noky a grilovanými kuřecími kousky to byla veliká pochoutka.