13. srpen 2023

Já nemám v oblibě saunu. Nesnáším vysoké teploty ani venku, tak do nich nepolezu do nějaké budky. Zdravotní účinky saunování nijak nezpochybňuji a dokonce by mi velmi prospěly. Všem, kteří to vedro a následné ochlazení zvládají, závidím.

Každoročně se mi ve skleníku vylíhnou zlatohlávci a to spousta zlatohlávků. Jsou to brouci hluční a nervózní. To neustálé škrábání po polykarbonátu mě rozčiluje. Bohužel jim letos nemůžu otevřít dveře, uletěli by mi motýli. Takže jsem využila ochoty zlatohlávků pevně se chytit nabídnuté bambusové hůlky. Tu jsem vystrčila i s broukem otvorem v síťovině. Ve skleníku bylo neskutečné vedro a já jsem dokonale propotila vše, co jsem měla na sobě. Dokonalá sauna 🙂

Jeden z motýlů neustále předstíral, že vůbec neumí létat, mávnul křídly a spadl na zem. Ovšem drobná netěsnost v síťovině na okně ho zřejmě hodně inspirovala a on uletěl. Najednou to byl vynikající letec a na rozloučenou mi zamával krásnými křídly. Tak jsem obohatila faunu Bílých Karpat o jednoho tropického motýla. A že se na zahradě nádherně vyjímal.

V čekárně na vylíhnutí jsou velmi zajímavé kukly a těmto motýlům už šanci poznat krásy této krajiny zatrhnu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *