Icicle pětka

 

Rozhodla jsem se letos pěstovat spoustu icicle odrůd a byl to geniální tah. Sestavu těchto atraktivních rajčat jsem umístila na svůj dvorní vyvýšený záhon a to je TOP místo. Rostliny taky podle toho vypadají. Jsou velmi vysoké a doslova nacpané plody. Dovolila jsem jim dva i více výhonů a rostliny tak utvořily neprůhlednou stěnu. Ze zahuštěného porostu depku nemám, s plísní nepočítám a plody jsou krásně chráněné před slunečním úpalem.

Fantasticky vypadá Slivka Gurman. Na slunečné straně má indigo zabarvení, z té severní jsou plody zelené. Ve fóliovníku jsou tato rajčata zelená všechna. Totálně zaplodovaný je Matt’s Hornet a několik plodů už dozrálo do velmi hezké barvy a skvělé chuti. Green Icicle je stále green a jinak to už nebude. Kozula 90 má mnohem větší plody, než jsem čekala, ale líbí se mi i v tomto provedení. Zvědavá jsem na rakouskou heirloom odrůdu Purple Smaragd, která už plody musela vystrčit do uličky, páč na ně v řadě nenašla místo.

Jsem nadšená! U žádného plodu se neobjevila nekroza květního konce a to považuji za obrovský úspěch.

3 thoughts on “Icicle pětka”

  1. Jani dobrý den. To je prostě fantazie ty vaše rajčátka. Má rajčata z vašich semínek jsou perfektní,u ostatních bojuji sem tam s nedostatkem vápníku.. neměla byste menší radu,jak nejen akutně,ale i dlouhodobě tomu předejít? Zkoušela jsem Kristalon modrý pytlík,o postřik Wuxal, ale prostě to některá nedávají.. Děkuji

  2. Dobrý den Martino. V těch podmínkách, které v současnosti vládnou, je boj s nedostatkem vápníku velmi těžký. Je potřeba zamezit přehřívání kořenů a to nejlépe nějakou mulčí, ideální je tráva, seno nebo sláma. Sláma ovšem bez pesticidů. Je potřeba dostatečně zalévat a tak nějak celkově udržovat rostliny v dokonalé kondici. Pytlík vápna v Kristalonu je až děsivě předražená záležitost. Lepší je výluh z vaječných skořápek ( mám o tom článek), výluh z dřevěného popela jako zálivka a pak postřik na list. Já mám mono vápník, může být chlorid vápenatý ( trochu mi vadí ten chlór) a Wuxal Calcium. Občas je dobré okyselit zálivku kyselinou citronovou ( jedna zarovnaná polévková lžíce do 10l vody).

    1. Moooooooc děkuji. Já právě za svými rajčátky dojíždím na chatu jak jen okolnosti dovolí (starám se o 91 letou babičku),tak to bude i tím. Jdu hltat články a připravovat nějaký ten výluh,z toho,co tu najdu 🤗

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *