5. červenec 2023

 

Už téměř vůbec nebydlím doma. Spávám venku a ačkoli už mám k dispozici novou obrovskou luxusní kuchyni, tak vařím v té polní v zimovišti citrusů. Domů chodím jen večer vypnout máti televizi.

Takže už jsem pomalu splynula se zahradou. Dnes ráno jsem ve skleníku opylovala moje kapesní vodní melouny Beni Kodama, tak snad se něco urodí. Šartlatové fazole bohužel žádní opylovači nenašli a tak jen krásně kvetou. Na čtyřech obrovských rostlinách jsem nenašla ani jediný lusk. Tak nějak jsem s tím počítala i když loni drobná úroda byla. Okurky Saladin opylování nepotřebují a já žasnu nad kvalitou této odrůdy. Tak vzorně vypadající plody jsem ještě nikdy nevypěstovala, je jich mnoho a skvěle chutnají. Moje okurková máti je v sedmém nebi.

Batátová hlíza zasazená do skleníku si dala říct a nějakou zeleň už vytlačila. Bohužel se na ni vrhly mšice, ale s těmi si poradím.

V paletových boxech ve stínu smutné vrby začínají dozrávat cherry odrůdy a zajímavě vypadá Emalia. Připomíná trochu odrůdu Tiger Zebra, ale je indeterminantní. No jsem zvědavá na chuť.

Jdu si uvařit kafe a přeji všem krásnou středu 🙂

6 thoughts on “5. červenec 2023”

  1. Nie je nad staré osvedčené hybridy. Saladin F1 pestujem minimálne 10 rokov a hoci som skúšala aj iné skleníkové hadovky, stále sa k nej vraciam.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *