28. červenec 2023

 

Nějak se nám ochladilo v noci. Minulou noc jsem byla nucena vyměnit letní přikrývku za objemnou péřovou duchnu, jinak bych venku zmrzla. Ale vzduch byl nádherně dýchatelný a spala jsem hodně dlouho. Dnešní noc už byla výrazně teplejší a bylo mi až horko. Na změnu přikrývky jsem ale odvahu nenašla.

Včera se u nás sekala tráva a já mám konečně dostatek mulčovacího materiálu. Nebyl to sice žádný svěží zelený pažit, ale alespoň něco. Vysokou vrstvu mulče považuji za skvělou prevenci proti plísni bramborové a nekróze květního konce u rajčat. Zřejmě na tom něco bude, páč mám rostliny dokonale zdravé. Do jara se vrstva trávy rozloží díky všem zůčastněným makro i mikroorganismům a půda je nádherně kyprá a nějakou výživu taky obdržela. Loni jsem obrovskou hromadu trávy nasypala do skleníku, průběžně zalévala a na jaře jsem se nestačila divit, jak dokonalou kvalitu zemina má. Nyní si v ní libují batáty.

Chladné noci nebrání dozrávání paprik a rajčat. Začíná vynikat krása mých letošních dwarf odrůd, jejichž semínka jsem vybírala s velikou pečlivostí. Chtěla jsem pestré barevné spektrum a to se povedlo. Uchvátila je mě krása odrůdy Purple Heartthrob. Jednak miluji plody ve tvaru srdce a ty barvy jsou skvostné. Úžasnou chutí a neuvěřitelnou násadou plodů mě dostalo Moby’s Cherry. Květináč s rostlinou Antho Pink Panther jsem posunula do stínu pod Asiminu, aby se nepřehřívaly kořeny. V důsledku nedostatku slunečního svitu se začala ztrácet velmi intenzívní tmavě fialová barva, ale i tak jsou rajčátka krásně vybarvená. Rostlinu ze stínu dnes vysvobodím. Zabránila jsem tak černání špiček těchto nádherných podlouhlých rajčat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *