25. červenec 2023

 

Je půj jedenácté a velmi nesměle prší. Jen tak symbolicky.

Včera po celý den foukal velmi horký vítr a důkladně vyfénoval celou zahradu. Vrcholky rajčat vypadaly velmi nešťastně, přesahují oporu a jsou permanentně zvadlé. Tak jsem vzala zahradnické nůžky a vydala se na zadní záhonky něco s touto situací udělat.

U každé rostliny jsem se zastavila a zhodnotila situaci. Stačí mi jeden bohatý nádherně fotogenický vijan plodů a tak jsem ho vyhledala, rostlině ponechala ještě dva náhradní a růst jsem ukončila střihem. Květy na vrcholcích rostlin už stejně vykazovaly nedostatečné opýlení. U odrůdy Berkeley Tie Dye Heart jsem nechala vijan pouze jediný, ovšem s osmi dokonalými plody. To mi bude bohatě stačit i na semínka. Zalais Pipartomats žádnou parádu ve spodních patrech nepředvedl, tak jsem stříhala až docela vysoko, vrchní plodenství už vypadají nadějně. Odrůda Minusinsk Bull´s Heart Yellow se ovšem utrhla z řetězu a tvoří spoustu obrovských srdcí, tak jsem jí nechala pět vijanů po třech až čtyřech plodech. Srdce jsou velmi hmotná a tak jsem musela všechna uvázat, aby se vijany nezalamovaly. Mimusinský Bohatýr je obřími plody doslova obsypaný, ale umí si to zařít tak, aby se mu stopky nelámaly a plody si šikovně opírá o stonek a listy. Šikovný chlapík.

2 thoughts on “25. červenec 2023”

  1. Tak jsem si v sešitě našla informaci, že tyto odrůdy jsem vysévala 8. března. Dlouho jsem je ale trápila ve společném truhlíku, než jsem je vysadila na záhon. Vůbec to nebyly hezké přísady. Berkeley bych dokonce označila za chcípáčka. Nyní se na ně chodím s hrdostí koukat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *