18. červen 2023

 

Vůbec ale vůbec se mi nelíbí špičky u dvou plodů Slivky Gurman v plachťáku. Zdá se mi, že tam vidím malou černou tečku. Možná to nic neznamená, ale vzhledem k faktu, že podlouhlé odrůdy jsou náchylné na nekrózu květního konce, tak je potřeba zasáhnout. Takže opět půjde do akce můj nový postřikovač. Rostlinstvo dostane postřik vápníkem od firmy Canna. Není to sice chelát, ale já tomu trošku pomůžu a přidám lžičku kyseliny citronové.

Ačkoli mám dojem, že ve fóliovníku mají rajčata pohodu, neprší na ně, necloumá s nimi vítr a o něco tepleji by tam v noci taky mít mohla, tak jim stejně jako těm venku sprchávají květy. Dal by se tento negativní jev připsat nedostatku světla. Ten plachťák je ve stínu vysokých stromů a ony se bohužel košatí a rozrůstají. Vezmu dnes pilku a budu dělat světlo. Padne zbytečná líska, ze které jsme ještě neochutnali ani jeden oříšek, páč všechny seberou veverky, a taky černý bez. Budu tak mít materiál pro pokoje do hmyzího hotelu. Jehličnanům upižlám spodní větve, stejně se pod nima musím shýbat. Já mám pořád tolik práce. Pokládání dlažby do trávníku už můžu dělat na zakázku, tak jsem to vychytala 🙂

1 thought on “18. červen 2023”

  1. Super, hlavně, že Ti nechybí humor… 🙂👍
    Rajčata mám také slušné, ale papriky ve skleníku nic moc… Kroutí se vrchní listy a mšice tam nevidím. Venku na kompostovém záhoně jsou v mnohem lepším stavu.
    Stále sucho u nás , včera i dnes pár kapek. 🙃

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *