13. červen 2023

 

Když se dívám na nádherné bohaté první vijany svých loňských rajčat, žasnu. Dark Galaxy, Alice’s Dream, Mushketeers a vlastně všechny odrůdy pěstované na VIP dvorním záhoně se v tomto směru překonávaly. A letos na stejném místě? Bída a utrpení. Rostlinám se vůbec nelíbí podmínky, které jim příroda servíruje, bojí se o holou existenci a tak bleskově pro sichr vytvořily z prvního květu plod, který zajistí potomstvo. Tady máš jedno krásné rajče a tam nějaká semínka a to ti musí letos stačit. No a dále se uvidí.

Pro tento případ je dobré mít jako pojistku alespoň nějaké úrody několik hybridů. Všechny F1 odrůdy si naopak vedou skvěle a to hlavně ty cherry. Tato drobná rajčátka mi svými bohatými a mnohdy složenými vijany, které se překonávají v počtu plodů, dělají velikou radost. Především Rusové La Mur F1 a Vaše Blahorodí F1 vypadají skvostně. K mojí veliké lítosti jsem vysela poslední semínka. Nahradit je ale mohou neskutečně krásné Datter F1 a Orange Beauty F1.

Nadšená jsem prozatím ze zelenoplodé  odrůdy Dancing Green Fingers, která ač hybrid není, tvoří spolehlivě plody z každého kvítku.

Odrůdy rajčat pro sezónu příští budu vybírat i s ohledem na letošní zkušenosti.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *