11. červen 2023

Moje přání o suchém dni nebylo vyslyšeno a od 14:40 lilo až do noci. No alespoň jsem mohla v klidu sledovat finále Roland Garros a byl to zážitek.

Taky mám dostatek prostoru na to, abych zhodnotila počátek této zahradnické sezóny. Lichotivě pro mě ty závěry rozhodně nezní. Nasekala jsem spoustu chyb. Ony to vlastně nejsou ani tak chyby, jako špatná rozhodnutí, která se v daný okamžik zdála býti v pořádku. Přišla jsem o spoustu rostlin a připravila se tak o část úrody. Moje podcenění drzosti škůdců už je tradiční. Vše si pečlivě zaznamenám a snad se z toho poučím.

Naopak cuketám se moje omyly vyhnuly. Loni se mi zalíbila bílá odrůda Bianca di Trieste a tak jsem semínka vysela do skleníku a ona si sama zvolila podmínky, které jsou ideální pro vyklíčení. Pěkné sazeničky jsem vysadila do paletového boxu, neustále na ně prší a ony spokojeně rostou. Možná je těch pět jedinců na tu plochu hodně a to jsem jim tam ještě šoupla tři rajčata Orange Beauty, která ale vyvedu po kovovém oblouku do výšky. Tak snad se spolu nějak domluví.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *