25. květen 2023

 

Velmi jsem spokojená se stavem svých rostlin na dvorním dvojzáhonku. Na jeho vyvýšenou část jsem už docela brzy vysadila letošní kolekci icicle odrůd a ony si vedou všechny skvěle. Tato rajčata jsem byla nucena vysévat opakovaně, páč mi první rostlinky hromadně padly v důsledku krčkové hniloby.

Rostliny jsou zasazené v květináčích s velikými drenážními otvory a ty jsou částečně zapuštěné do země. Už tento zbůsob pěstování nějaký ten rok používám a osvědčil se perfektně. Rajčata všechna kvetou a je na ně radost pohledět. Velmi mě zaujal Cuban Salami a pak Matt´s Hornet a obě Kozuly a to číslo 90 a 132.

Rostliny můžu nechat bez omezení kvést a opylovat včelkama, mají totiž svého dvojníka ve fóliovníku. Tam jsou rostlinky světlejší, malinko vytáhlejší, ale kvetou ve stejnou dobu a stejně bohatě. Všechny už jsem je vyvázala ke stropní konstrukci.

3 thoughts on “25. květen 2023”

  1. Ahoj,
    dodatočne všetko najlepšie k meninám, prajem veľa sily, zdravia a zdaru na záhrade.
    Ja som zažila krčkovu hnilobu 1x a hodne priesadam som ufikla vrch a dala do vody zakorenit. To sa aj podarilo, len som zuriva, že neviem čo je čo a tým pádom umiestnenie v záhonoch nebude ideálne. A samozrejme úroda bude neskôr a asi menšia. Sú pidi, mini.
    Matt’s Hornet som pestovala, je cool a chutny, štíhly, nenáročný.

    Paa

    Katka

  2. Ahoj,
    no že se taky ozveš.
    Krčková hniloba mě letos trápí nejen u rajčat, odcházejí mi okurky a bohužel i melouny. Ještě nikdy se mi to nestalo, divný je tento rok. Snad se to zlepší.

    Děkuji za přání a taky přeji hodně zdraví a psychické odolnosti v tomto jistě náročném roce.

    1. Ahoj

      no snad sa polepsim. Dnes som marod, teplota, viroza, nie som v robote, takze hura, chvila casu pre prijemne citanie a konicky. Soboty-nedele su vyhradene na lopotenie sa na zahrade od svitu do mrku a medzitym rychlo navarit.., sak to poznas
      Uspesnu sezonu nam vsetkym prajem
      Katka

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *