20. květen 2023

 

Pokud bych si ráno nebyla ochotná přivstat a vydat se v bohatě orosené trávě na lov slimáků, byla bych bez úrody. Nejvíce jim chutnají papriky a tak se jich na rostlině sejde i deset jedinců. Dokonale mě to vytáčí, protože některé malé plody už jsou nakousané a začínají zahnívat. Taky bych byla zřejmě bez svých oblíbených fazolí. Ty ovšem nabraly v růstu veliké tempo a stíhají odrůstat. Budu jim už muset nabídnout provázek, aby se měly po čem pnout.

Do středu paletového boxu s fazolema jsem umístila svoji cherry trojici. Doposud nádoba sídlila ve fóliovníku a už hodně překážela. Tato rajčátka jsou z opakovaného výsevu, kdy první výsev nevyšel. Jsou tedy ve srovnání s ostatními cherry pozadu. Nehybridní odrůdě Emalia už pomalu odkvétá první vijan a jsou vidět plodíky. Takže v klidu si z nich mohu vybrat semínka. Datter už taky kvete a Santa Orange se ho snaží dohonit.

Nad boxem se tyčí dřevěná konstrukce a tak se chystám rostliny uvázat provázkem k horní vodorovné lati. Snad si budou becoky a rajčata rozumnět a tato sestava může vypadat docela hezky. Taky podmiska už nemá žádný význam a rostliny si budou moci pustit kořeny do země.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *