15. květen 2023

 

Tak máme zalito, docela slušně. Prozatím děkuji a pro tuto chvíli stačilo. Teď prosím o teplo a sluníčko.

Vodu už nezbytně nutně potřebovaly moje kanadské borůvky. Rostou všechny v nádobách a uzalévat je bývá docela fuška. Finská odrůda Aino je nadupaná plody a já bych si přála, aby jich co nejvíce dozrálo ve slušné kvalitě. Dělám pro to já i opylující čmeláci maximum.

Neodolala jsem a koupila si dvě hlavičky révy. Zaujaly mě růžová odrůda Ametyst a rezistentní růžová bezsemenná Supernova. Na Ametystu je v detailu vidět, že si ji oblíbil slimák. Kdybych rostlinku nefotila, vůbec bych si ho, darebáka, nevšimla. Musím si dávat na tyto malé slizké labužníky veliký pozor. Dnes ráno jsem jich sebrala deset z jediné papriky. Jde o odrůdu Titan, které se nějak letos nedaří, mám jediný exemplář a sotva vypotila dva plodíky, tak jeden nakousali slizáci. Hodně mě naštvali. Rostlinu jsem k rehabilitaci zanesla do skleníku.

Je hodně mokro a já si udělám odpočinkový den. Možná přesadím nějaká rajčata. Včera jsem vyexpedovala další početnou objednávku. Jednalo se především o velká masitá rajčata na kečup.

2 thoughts on “15. květen 2023”

  1. Jani, kde ich máš umiestnené, teda tie čo expeduješ- ja na ne nemám miesto. U teba vidím v foliáku a skleníku iba tvoje sadenice.

  2. Pokud mají lidi skleník, tak jim sazenice nechávám ve skleníku, tam já svoje rajčata už nemám. Chtějí-li vysazovat ven, pak mají zásilku nachystanou pod převisem střechy u zdi zadní budovy a některé rostliny jsou v psím kotci 🙂
    Příští rok to budu muset už nějak řešit, zájem stoupá a prostory nepřibývají.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *