1. květen 2023

Letošní slet čarodějnic jsem přežila v pořádku. Mám totiž nové koště. Pořídila jsem si plug-in hybrid 🙂  Kolegyně tedy čuměly.

Každé ráno, než vstanu, tak si v duchu naplánuji, co budu na zahradě dělat. Včera jsem ten plán nesplnila vůbec. Při pohledu na malé květináče svého citrusového dorostu jsem dospěla k rozhodnutí, že nutně potřebují přesadit. Do čeho? Nemám zrovna vhodné květináče a už vůbec ne substrát. Tak mně napadlo, vysadit je do země. Už loni jsem tak několik rostlin pěstovala a vypadají moc dobře. Stejně mám nejraději zakrslé tvary a tak vykopání rostlin na podzim a zkrácení kořenů jim jedině prospělo.

Aby se žádné druhy necítily přehlížené, zvolila jsem mandarinku Jubilsini, citroník Genoa, pomerančovník Hamlin a tangelo Orlando.

Vykopala jsem čtyři jámy a zeminu naházela na černou fólii, aby se na sluníčku vyhřála. Do jamek jsem nalila horkou vodu, která se vyhřála v PET lahvích u stropu skleníku. K vyhřáté hlíně jsem přimíchala bílou baltskou rašlinu. Rostliny jsem zasadila, obložila kamením a zalila. Mám lisovanou kostku mulčovací kůry, tak ji zítra namočím a nasypu kolen citrusů. No mám to hezký.

Snad se mi tam ti junioři všichni vejdou.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *