5. duben 2023

Tak dnešní noc byla a ráno ještě je tedy hodně mrazivé. Teplotu odhaduji na -7°C. Odhad je to proto, že venkovní teploměr máme na okně koupelny a tam bývá tak o dva stupně více, než na zahradě. Ve skleníku čidlo naměřilo až 15°C. Je to zbytečně mnoho.

Včera byl slunečný den, teplota u stropu skleníku byla vysoká a tak jsem to teploučko celý den vháněla pod zem. Na zemi leží mezi vysazenými paprikami a pekingským zelím spousta PET lahví naplněných vodou. Je jimi zaplněná každá mezera mezi rostlinstvem. Voda se během dne krásně ohřeje a teplá zem jí nedovolí během mrazivé noci rychle vychladnout. Já díky tomu můžu počkat, až teplota spadne ke dvěma stupňům a jdu zapnout plynový zářič. Včera večer byl skleník vyhřátý až dlouho do noci a mně se chtělo spát, tak jsem topení zažehla dříve, než bylo potřeba.  Před pátou ranní už jsem se na tu zbytečně vysokou teplotu nemohla dívat, takové plýtvání, a šla jsem zářič vypnout.

Vysazené papriky díky tomu, že mají kořeny v teple,  vypadají nádherně a spokojeně kvetou. Taky zelí už přestali okusovat zlikvidovaní slimáci a má se k světu. V pohodě je taky přísada košťálovin. Sklízím ředkvičky. Mám to prostě vychytaný a s mrazy si poradím. Ale už děkujeme, stačilo. Pojďme už konečně do jara!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *