19. duben 2023

Začala jsem rajčata vysazovat ven a to na svůj VIP záhonek na dvoře. Je to záhon vyvýšený, složený z paletových dílů, kterých je pět. Do každého segmentu se mi vejdou tři rostliny. Rajčata zde vždy narostou obří, takže ne vždy dám do oddílu tři. Střídám 3-2-3-2-3. Nikdy  tady nepěstuji rajčata přímo v zemi. Vysadím je do květináčů s velikými drenážními otvory a nádoby zapustím do země.

Jsem s tímto spůsobem pěstování spokojená a rajčata taky. Substrát je při výsadbě příjemně vyhřátý na sluníčku. Zalévám jen do květináčů, voda směřuje do hlubin a kořeny za ní. Nějakou dobu trvá, než rostlina nádobu prokoření. Pokud by se náhodou vyskytly mrazíky, lze rajčata ze záhonu vyjmout a schovat třeba do garáže. Ještě nikdy jsem to ale nemusela udělat. Vytvořila jsem jim domeček z netkané textílie, který je chrání před větrem. Pokud by snad hodně pršelo, mám k dispozici polykarbonátové desky, které přesně na ten tunel pasují. Mám to vychytaný!

Na tomto záhonku letos budou dělat parádu icicle odrůdy. Takže jsem zahájila s odrůdami Matt’s Hornet, Candy Sweet Icicle 2 a Dancing Green Fingers.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *