Tvarohový koláč s příběhem

 

Máti sebou kromě jiného přivezla kilogramový kyblík tvarohu z Polska. To je ten příběh 🙂 Už byl v lednici dlouho a tak bylo potřeba z něj něco upéct. Zvolila jsem tvarohový koláč a je to vlastně variace na pečený cheescake. Ten tvaroh je ovšem neskutečně delikatesní, připomíná drahé čerstvé sýry jako je kupříkladu Philadelphia. Mňam!

V misce jsem smíchala 280g hladké mouky, jednu lžičku prášku do pečiva, špetku soli, 70g cukru a 30g kakaa. Přidala jsem jedno vajíčko a 130g rozpuštěné Hery. Rukama jsem vše zpracovala do úhledné kompaktní koule. Kousek těsta jsem v sáčku umístila do mrazničky. Do dortové formy o průměru 24cm vyložené pečícím papírem jsem těsto nacpala tak, aby mělo vysoké okraje. Propíchala jsem důkladně vidličkou a vložila do lednice.

600g tvarohu, jednu zakysanou smetanu de luxe, 100g cukru, jeden vanilkový pudink a tři žloutky jsem smíchala dohromady. Ze tří bílků vyšlehaný sníh jsem opatrně přidala do směsi. Tvaroh jsem nalila do formy na těsto a nahoru jsem nakladla meruňky nakrájené na drobné měsíčky. Ty mám v mrazničce. Těsto, které mi ztuhlo v mazáku jsem nastrouhala nahoru. Pekla jsem zhruba 70 minut při 170°C a dalších 30 minut jsem nechala koláč v otevřené troubě dojít.

Výsledek je famózní 🙂

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *