8. březen 2023

Nikdy nemívám problémy s padáním klíčních rostlinek. Nemám ve zvyku propařovat před přesazováním substrát. Zastávám názor, že by si rostlinky měly na půdní bakterie a houby zvykat a budovat si imunitu. Pokud situaci některá sazenička nezvládne, pak by z ní stejně nevyrostlo nic kloudného.

Svoje nádherné icicle novinky jsem vysela do drahých výsevních kostiček a semínka vzorně vyklíčila. Následně jsem rostlinky umístila do malých květináčků s výživným sunstrátem. Vždy jsem velmi opatrná se zálivkou a vodu většinou dávkuji po kapkách injekční stříkačkou až do doby vytvoření kvalitního kořenového systému. Teprve potom začínám intenzívněji zalévat podmokem.

Patrně ve chvíli totálního zatmění mysli jsem nádobky s icicle rostlinkami postavila na plech do vody. Tu jsem pečlivě ohřála, aby semenáčky nedostaly šok. Nacucaly se dokonale a do dvou dní všechny padly 🙁 🙁  Bez výjimky.

Takže jsem vysela znovu a na množství vody si zase dávám veliký pozor. Obrázek jsem si vypůjčila, páč moje mrtvolky jsem si nevyfotila. Měla jsem to udělat a obrázek si jako varování někam vystavit.

3 thoughts on “8. březen 2023”

  1. Mně letos taky spoustu rajčat padlo. Budu muset ještě něco vysít. Pořád nevím , čím to je. Jestli moc zima, přelito, nebo sucho. Loni bylo všechno ok.

  2. Zima a přelito. Rostlinky, které jsou až skoro vyprahlé, jsou v pořádku. Je pořád chladno a substrát téměř nevysychá. Proto se mi líbí kokosový substrát, v něm jseou rajčata nejspokojenější.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *