5. březen 2023

Opět jsem včera nakupovala a platební kartu docela provětrala. Přijela k nám na prázdninový pobyt máti a tak bylo potřeba udělat zásoby. Minerálky a sušenky ke kávě 🙂

Nejraději nakupuji v Makru, je tam obrovský prostor, klid a solidní ceny. Takže jsem opět vzala obrovský pytel substrátu značky Terrasan. Je to pro mě letošní premiéra  s touto značkou a jsem spokojená. Je cenově dostupný a kvalita mi vyhovuje. Loni jsem si s nějakým substrátem dovlekla domů spoustu breberek. Žluté lepové desky nestačily lapat smutnice a mšice mi vysály život z celé  jedné generace paprik. Ty jsem pak totálně vytočená vyhodila.  Letos jsem úplně bez škůdců. Ani jedna smutnice ani mšice. Taky jsem si koupila spoustu rozkošných květináčků 9×9, které budou sazeničkám jistě slušet.

Už jsem vypotřebovala své „voňavé“ hnojivé kuličky, které se osvědčily. Ještě mám v PET lahvi dva litry kopřivového výluhu a suroviny na silný zeleninový vývar by se taky našly, jen ten čas nyní potřebuji na jiné práce. Takže jsem neodolala krásnému obalu a koupila dlouhodobé hnojivo s ovčí vlnou. Značku Compo používám ráda. Granulky budu přidávat do substrátu pro přesazování a měla bych mít pět měsíců se živinami vystaráno.

3 thoughts on “5. březen 2023”

  1. Paní Jano, to vydržíte? 5 měsíců nehnojit s těmi svými lektvary! 🙂 Mimochodem, ten substrát se smutnicema byl právě Bio Compo, také jsem si vypěstovala parádní hejno.

  2. Mým zdrojem smutnic byl substrát značky AGRO.
    No lektvary používám stále a to hlavně na už přesazené rostliny, už tvoří první plody a jsou hodně hladové.
    Dnes jsem jim namíchala mikroprvkový postřikový koktejl. Pro sebe a máti pak chystám nealko mojito, mám spoustu limet.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *