3. březen 2023

Momentálně se nacházím v přesazovacím období. Přesadit potřebuje většina rostlinstva a to od sotva vzešlých semenáčků až po ty nejstarší kusy. Mám k dispozici tři originální květináče air pot a zasadím do nich pro změnu tentokrát papriky. Se složením substrátu musím improvizovat. Tak jsem z air potu vysypala do koleček použitou zeminu, přidala kokos, koupený substrát značky Terrasan, vermikulit, trochu popela a směs jsem výrazně vyspravila leonarditem. Kolečka byla téměř plná a vše si pro sebe zabrala paprika Titan.

Další obrovskou hromadu zeminy spotřebovaly dwarfy. Nyní rostou všechny ve finálních hranatých květináčích Polka a moc jim to sluší. Už se mi domů samozřejmě nevejdou a tak musí pobývat ve skleníku. Statečně se perou s nočními mrazy a já jsem zatím žádné topení nepoužila.

Včera tak intenzívně svítilo sluníčko, že teplota ve skleníku dosahovala přes 30°C a tak jsem to teplíčko pustila pod zem. Ventilátor makal skoro celý den a vzduch vycházející z trubek se rychle ohříval. Příjemně teplá byla taky voda v petkách pod stropem. Takže jsem květináče postavila na teplou zem, každý vyfasoval jednu vyhřátou petku a nakonec jsem vytvořila tunel z netkané textilie. V tunelu mám umístěné teplotní čidlo a teplota se drží výrazně nad nulou.

Přesun rostlin do skleníku byl nezbytně nutný. Listy dostaly mnohem sytější barvu a kořeny mnohem větší prostor pro seberealizaci. Doma na parapetu už rajčata vypadala nešťastně. Další „termo“ tunel budu muset zřídit taktéž pro papriky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *