25. březen 2023

 

Já si tak strostlivě piplám sazeničky pekingského zelí a on mi je ve skleníku někdo okusuje. To je neskutečná drzost. Slimácí? Kde by se tam v tuto dobu vzali. Kdo jim dal informace? Na slimáky se mi to nějak nezdá. Tak jsem smíchala rozdrcené vaječné skořápky, vysušenou kávovou sedlinu, hnojík a okořenila jsem tuto směs pepřem. Nasypala jsem tento prášek kolem rostlinek a uvidíme. Mně by to nevonělo. Zajdu koupit nějaké obyčejné pivo, to slimákům chutná.

Vypěstovala jsem si dvě krásné salátové okurky odrůdy Saladin a mám v plánu je vysadit do skleníku. Já je asi nebudu vytahovat z květináčů. Ty totiž mají obrovské drenážní otvory a pokud rostliny částečně zapustím do země, tak by si jimi mohly pustit kořeny. Bude jim mezitím na kořeny krásně teplo a taky zálivku bude snazší uhlídat. Rajčata takovým způsobem vysazuji na záhony s úspěchem běžně.

P.S. Slimák byl přistižen a zlikvidován. Rostlinek se ani nedotknul, ta sypká směs ho odradila a plazil se znechuceně po polykarbonátu směrem k paprikám. Zmetek!

1 thought on “25. březen 2023”

  1. To jsou zmetci slimáky nesnášíme .Je to hroznej boj je zlikvidovat .Mě sežerou kedlubny a salát .Je to smutný pohled .Prý ten tygrovaný je jejich predátor .Sice taky něco zblakzne ale nenadělá tolika škody jak ten hnědý .No nevím zda ho mám hýčkat at s nima zatočí .Jani co Vy myslíte.???

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *