23. březen 2023

Včerejšek byl pro mě dnem stěhovacím. Nebudu ve skleníku pěstovat rajčata a tak už pomaličku musí uvolnit prostor plodinám, které ve skleníku vegetovat budou. Momentálně jsou to papriky. Tak jsem jako první vynesla ven ta největší rajčata a to jsou dwarfy. Užily si krásného slunečného dne a pak jsem je přesunula do plachťáku. Nemám obavu, že by jim snad byla venku v noci zima, ale bojím se větru. Ten u nás bývá častý a likvidační.

Květináče byly hodně lehké a substát tedy velmi suchý. Tak jsem rostliny zalila krásně vyhřátou vodou z petek. Pak jsem namíchala výživný roztok. Mám zrovna krásně vonící fermentovaný čaj z banánových slupek a zelí. Příjemné prostředí a lahůdka v zálivce jistě vylepší mým rostlinám náladu.

Malé rostlinky už pikýruji zásadně do truhlíku a od té doby nemám ani jednu padlou. Umístění ve výšce jim prospívá. Mají tam nahoře slušnou teplotu a nádherně rozptýlené světlo.

Levou stranu foliovníku mají rezervovanou žebrované odrůdy a tak jsem tam už vysadila tři rostliny. Jsou ještě mrňavé, na ploše se trochu ztrácejí, ale já veřím, že si na podmínky brzy zvyknou a porostou jako divé. Úplně první vysazenou rostlinkou v plachťáku je letos Zapotec Brown. Loni to byl ruský Čokoládový zajíc a vyrostla obří rostlina se spoustou plodů.

2 thoughts on “23. březen 2023”

  1. Nevařím. Do 3l sklenice jsem nacpala na kousky nastříhané dvě nebo tři banánové slupky a zbytky z hlávky zelí, tedy košťál a okrajové listy. Vše nakrájeno na kousky. Přidala jsem kousek suché žitné bagety a sklenici uzavřela kouskem strečové folie. Vše jsem nechala důkladně vykvasit a následně přecedila. Hmotu jsem zahrabala na záhonek a tekutinou v poměru 1:10 pak zalila rostlinstvo.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *