2. březen 2023

Tak jsem se nechala přemluvit a přesadila alespoň dvě papriky do černých zhruba 9l kyblíků. Ty kyblíky nemají dno, jen podmisku. Takto přesazuji rostliny v případě, že ještě netuším, jaké bude jejich finální stanoviště. Můžu je pěstovat nadále v nádobě, ale taky je zde možnost, že je postavím na záhon nebo do skleníku a ony si pustí kořínky do země. Tyto papriky budu pravděpodobně pěstovat ve velikých bílých nopácích, které zdědí po rajčatech. Diky absenci dna bude pak přesazování jednodušší a celý kořenový bal se přesune bez poškození.

Jen jsem s hrůzou zjistila, že mi díky obrovskému suchu nevyzrál kompost.  A to jsem se snažila, pokud bylo čím, zalévat. Hmota je v takovém stavu, jak byla postupně vršena. Super 🙁  Budu tedy nucena zakoupit spoustu substrátu a zeminu loni použitou pečlivě recyklovat. A že spotřebu mám obrovskou. Bez mého nádherně výživného kompostu to bude náročné a bude potřeba více hnojit.

Přesazeným paprikám už tak mohu ponechat nasazené květy. Kořenový bal byl nádherně důkladně prokořeněný a to jsem rostliny přesazovala poměrně nedávno. Vypadá to, že ani hrách, který vyklíčil a vyrostl v květináčích ničemu neublížil. Naopak nádherně substrát provzdušnil, kořenům paprik vytvořil konkurenční prostředí a ony se nedaly 🙂

Fialová odrůda Gypsy bývá docela tenká a tak jí najdu slušivou bambusovou tyčku.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *