19. březen 2023

 

Začala jsem vysazovat papriky do volné půdy ve skleníku. Zatím jen na zkoušku a to sazenice, které bych, řekněme, v případě nejhorším mohla postrádat. Šanci předvést se  někdy i  v docela  nepříznivých podmínkách dostala trojice krasavic Violet Sparkle, Big Smarty a Amber Cup. Rostlinky to jsou povedené, jen to zapadající slunce jim barví listy lehce do žluta. Teplotu půdy pečlivě monitoruji a hodnota 14°C už mi připadá přijatelná. Papriky jsem samozřejmě vysadila do jámy se substrátem vyhřátým na sluníčku a zalila jsem teplou vodou z petky umístěné u stropu. Do substrátu jsem přihodila něco málo granulek dlouhodobě působícího hnojiva Compo Sana.

Rostlinky jsem na noc přiklopila petkama a obložila “ teplým pivem“.

Papriky ve finálních černých kyblících vypadají hodně spokojeně. Už si na veliké rozdíly nočních a denních teplot zvykly, jsou aklimatizované a přestaly demonstrativně svěšovat listy. Za odměnu je občas stříknu teplou vodou s nějakým pamlskem. Oblíbený je koktejl z mikroprvků. Už jsou vidět první kopřivy a já co nejříve vyrobím výluh a rostliny preventivně stříknu proti mšicím. Když si vzpomenu na můj totálně vysilující boj s těmito škůdci v loňském roce, jdou na mě mrákoty.

Koukala jsem na 19. březen 2022 a to byly papriky ve vývoji už mnohem dál a měly plody. Vysévám vždy ve stejnou dobu. No jo, tmavý leden je na vině.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *