Papriky v únoru

 

Předpovídají, že by březen mohl být nejchladnějším měsícem této zimy. Ač jsem s tím počítala, tak mě to vůbec netěší.

Proto nechávám svoje rostlinstvo, aby si užilo sluníčko a teplo a tedy pobyt ve skleníku. Včera zažilo letní den.Ty největší papriky jsem umístila do levého zadního kouta skleníku. Stojí na polici vysoko nad zemí a blíže sluníčku. Za sebou mají zrcadla, která jsem se snažila umýt, ale výsledek za moc nestojí.  Všem jsem vylomila korunní kvítek a ještě další v nových rozvětveních. Už v zárodku odstraňuji všechny zálistky.

Papriky vysévám průběžně, takže mám rostlinky nejrůznějších velikostí. Obrovskou radost mám z posledního výsevu, kdy se klubou moje nádherné novinky. Daly si docela na čas. Jako první vykoukla odrůda Pippin’s Golden Honey a následuje Blot.  Ještě čekám na  ruskou  krásku Bělosněžku.

5 thoughts on “Papriky v únoru”

  1. No letos se mi okurky vůbec nedaří. Sklidila jsem zatím jen dva plody. Pro domácí pěstování je potřeba parternokarpická odrůda. Pokud někam odjedu a nestihnu opylovat květy, žádné plody se nevyvinou.

  2. Paní Janičko já už mám vyklíčené semena paprik od Vás .Blot .Jsem nadšená .Tak jsem jim udělala hned místo v pokojíku .Mají velký krytý vyvyšený záhon .Jsou v teple teplota okolo 20s .A světlo .Ted večer jim svítím .Ale vypnu to okolo12h At taky spinkaj .Snad se mě podaří vypěstovat silné rostlinky .Budu se snažit ze všech sil Děkuji za semínka .R

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *